Bike Beer Fest Enduro4Fun

Vse potrebne informacije glede dirke Bike Beer Enduro 4fun 2019:

REZULTATI BIKE BEER ENDURO 4FUN 2019

Uradne informacije na strani Slo Enduro

Bike Beer Fest Enduro | 19. maj | Ilirska Bistrica (Slo)

Osnovne informacije
Organizator: GKD Borovci, Gabrije 5, 6250 Ilirska Bistrica

Datum tekmovanja: 19. maj 2019

Kraj tekmovanja: Ilirska Bistrica (Slovenija)

Vodja prireditve: Matej Krebelj

Sodnik: Egon Bajc

Kontakti:
vodja prireditve | Matej Krebelj | 040 52 00 55 | matej.krebelj@gmail.com
Vodja proge | Marko Šajn | 051 22 61 66 | mare.sajn@gmail.com
Vodja prijavne službe | Boštjan Primc | 041 616 641 | info@bikebeerfest.si

web: www.bikebeerfest.si
Dogodek na Facebooku

Merjenje časov
mailicongreen kucipedal@gmail.com | Aleš Makuc | 031 851 539

Opis tekmovanja
V okviru izvedbe 2. Bike Beer festivala na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico bo v nedeljo na sporedu 1. tekmovanje za pokal Enduro 4fun. V soboto 18. 5. 2019 bodo celoten dan odprti traili za ogled proge, V nedeljo, na dan dirke, bo od 8.00 odprta prijavna služba, tekmovalci bodo imeli čas za spoznavanje tras tekmovanja do 10. ure. Tekmovalni del bo potekal na štirih različnih stezah v zaledju Črnih njiv. Predviden zaključek tekmovanja je okoli 16. ure. Točen potek tras in časi tekmovanja bodo znani v dneh pred tekmovanjem.

Format tekmovanja
Klasičen format s štirimi hitrostnimi preizkušnjami oz. etapami, z možnostjo treninga en dan prej.

Vrstni red na štartu
Štartne pozicije bodo določene po pravilniku SloEnduro. Tekmovalci bodo štartali obratnem vrstnem redu, torej številka 1 štarta kot zadnji.

Spored tekmovanja
Sobota, 18. 5.

10.00–16.00 Prosti trening

Nedelja, 19. 5.

8.00–10.00 Odprta prijavna pisarna (prijave, prevzem številk)
8.00–10.00 Prosti trening
11.00–16.00 Tekmovanje
16.00–17.00 Razglasitev rezultatov

Opis trase tekmovanja
Izhodišče tekmovanja bo na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico. Potekalo bo po štirih različnih trasah v skupni dolžini spustov 6,3 km in višinsko razliko 720 m. Vse etape potekajo po gozdnem območju na naravni podlagi. Trase so lahke do srednje zahtevne, večinoma tekoče. Speljane so po različnih podlagah (zemlja, skale).

Trase večinoma potekajo po kraškem terenu, ki se v vlažnih razmerah hitro suši, ena trasa pa preide na flišnato podlago, katera je v primeru mokrega vremena bolj spolzka. Na izhodišču tekmovanja se bo nahajala okrepčilna cona, kjer bo organizator pripravil okrepčilo za vse tekmovalce.

Točen potek trase tekmovanja bo objavljen v petek pred tekmovanjem.

Prihod do prizorišča
Prizorišče dirke so Črne njive (gps koordinate: 45.5725004, 14.25755649) nad Ilirsko Bistrico. Ko pridete v Ilirsko Bistrico, poiščite odcep proti Sviščakom. Pot se bo začela hitro vzpenjati in po 2.5 km zavijeto levo. Pot do prizorišča bo jasno označena s tablami organizatorja.

Kako do Ilirske Bistrice?

Iz smeri Reke (Rijeka): MP Jelšane – Ilirska Bistrica – na 1. krožišču z mlinskim kolesom izberite 2. izhod – nato se vozite cca 1 km in ne zavijajte z glavne ceste vse do odcepa za Sviščake. Ta je cca 50 metrov za Lekarno (na vaši desni).

Iz smeri Ljubljane: Na avtocesti zavijte na izvozu Postojna. Na semaforju zavijte levo – smer Ilirska Bistrica / Reka. Vozite se po magistralki do Pivke – na križišču zavijete v smeri Knežaka – od tam nadaljujete v smeri Ilirske Bistrice. Na prvem krožišču v Ilirski Bistrici izberite tretji izhod. Po približno 200 metrih boste ugledali smerokaz za Sviščake, ki vas bo usmeril na levo.

Iz smeri Kopra: Avtocesto zapustite na Kozini in nadaljujte v smeri Reke. Po tem ko prevozite Podgrad, zavijte levo v smeri Ilirske Bistrice. Regionalke se držite dokler ne dosežete Ilirske Bistrice. Po tem ko prečite most čez reko Reko, na križišču zavijte desno v smeri Reke. Po obvoznici nadaljujte le do semaforiziranega križišča v katerem zavijete levo v smer centra. Prečkate železnico in se držite prednostne ceste. Po kakih 300 metrih pridete na križišče pr nekdanjem bencinskem servisu. Zavijete desno in pridete do krožišča pri gostilni Pri Matetu, Izberite 2. izhod. Po približno 200 metrih boste ugledali smerokaz za Sviščake, ki vas bo usmeril na levo.

Zaščitna oprema
Obvezna je zaščitna oprema po pravilniku SloEnduro. Na etapah je obvezna integralna “full-face” čelada, ščitniki za kolena in dolge rokavice. Priporočljiv je ščitnik za hrbet (želva) in ščitniki za komolce. Na transferjih lahko tekmovalci vozijo z navadno (odprto) čelado. Ščitniki morajo biti na etapah pravilni nameščeni, na transferjih pa jih tekmovalci niso obvezani uporabljati (razen odprte čelade).

Za kategorijo Junior je obvezna zaščita za hrbet ali nahrbtnik z ojačanim hrbtiščem!

Treningi na progi
Trasa tekmovanja bo znana v petek pred tekmovanjem. Od takrat naprej bo mogoč tudi ogled trase in treningi.

Splošne določbe
Tekmuje se po pravilih KZS, in UCI, ter internega pravilnika SloEnduro
Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.
Nagradni sklad po pravilniku SloEnduro.
Mesto objave rezultatov: na prireditvenem prostoru 30 min po končanem tekmovanju in na spletni strani sloenduro.com
Glavni sodnik: delegira ga Kolesarska zveza Slovenije.
Delegat SloEnduro: Skrbi za to, da je vse v skladu s pravili in dogovori znotraj SloEnduro (številke, sponzorji, štartna mesta itd…).
Dan pred tekmovanjem ter na dan tekmovanja se bo prijavna služba nahajala na štartno-ciljnem prostoru. Do starta-proge in vseh etap bodo postavljene vse potrebne označbe. Upoštevati bo potrebno vse cestno prometne predpise.
S plačilom startnine tekmovalec potrdi, da se strinja s pogoji razpisa ter, da tekmuje na lastno odgovornost (za mladoletne odgovornost prevzamejo starši oz. polnoletna oseba, ki podpiše prijavni obrazec).
Tekmuje se po pravilih UCI in določilih KZS pravilnika za enduro.
Sestanek vodij ekip bo pred začetkom tekmovanj, kot je navedeno v časovnici, na mestu prijav tekmovanja.
Tekmovalci naj bodo pozorni na prevzem čipov pred startom.
Vožnja in ogrevanje po progi v času tekmovanja je prepovedano in bo sankcionirano.
Obvezna je uporaba zaščitne čelade po pravilniku KZS za enduro (integralna čelada na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih), ter zaščita za kolena in komolce.
Pritožbe bo sprejemala tekmovalna komisija v skladu s tekmovalnim pravilnikom, sprejema jih glavni sodnik do 10 minut po objavi rezultatov ob plačilu kavcije 20 €.
Zagotovljena je zdravstvena služba.
Na tekmi se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čipe oz. kartice, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo nove, ki znaša 40,00eur.
Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.
Proga bo označena najmanj dan pred pričetkom tekmovanja in pripravljena za ogled.
Organizator lahko v primeru slabih vremenskih pogojev ali drugih nepričakovanih situacij spremeni potek proge, dolžino in število etap, o čemer bo pravočasno obvestil tekmovalce.
Organizator si pridržuje pravico do spremembe razpisa brez predhodnega opozorila.