Bike & Beer Fest Enduro | Uspešna prva izvedba kljub slabi vremenski napovedi

Nedeljsko tekmovalno nadaljevanje okrnjenega Bike & Beer Festivala je na razmočenih stezicah nad Ilirsko Bistrico gostilo 45 tekmovalcev iz petih držav. Čeprav zjutraj vreme ni delovalo nič kaj obetavno, pa se je za čas tekmovanja dež umaknil in tekmovalcem vsaj nekoliko olajšal pogoje.

Tekmovalci so se pomerili na treh hitrostnih preizkušnjah, s skupno višinsko razliko okoli 600m. Prva etapa je bila po mnenju večine fizično najbolj zahtevna, druga in tretja pa sta bili kljub slabši, blatni podlagi krivi za največ nasmejanih obrazov ob zaključku dneva. S skupnim časom 10 minut, 2 sekund in 4 stotink je bil najhitrejši Nejc Huth (Energijateam.com), 12 sekund in 8 stotink slabši čas je dosegel Miha Tratnik Bajc (MBK Črni Vrh), tretje uvrščeni Tim Krašovec (Wolf Racing Team) pa je za Huth-om zaostal 31 sekund in 87 stotink. Nejc in Miha sta tako osvojila tudi prvo mesto v svojih kategorijah – Huth v kategoriji od 25 do 29 let, Bajc pa od 18-24 let.

Najhitrejša ženska je bila tokrat Tina Perše (Top Fit), za absolutnim zmagovalcem je zaostala za 1 minuto, 28 sekund in 91 stotink, kar jo je uvrstilo na skupno 23 mesto. Sledila je delna domačinka Nina Jančič (GKD Borovci) na drugem, in Tamara Homar (Energijateam.com) na tretjem mestu.

V najmlajši kategoriji od 12-17 let je slavil domačin Luka Samokec (GKD Borovci) za njim je na stopničko stopil Hrvat Logan Šobot (Adrenaline MTB Team) in Italijan Alessandro Frisenna (A.S.D. 360 MTB).

Tekmovalci lokalnega društva so doma obdržali štiri medalje; Nina Jančič (2. Mesto – Ženske), Luka Samokec (1. Mesto – 12 do 17 let), Matej Gombač (3. Mesto – 25 do 29 let), Matej Krebelj (3. Mesto – 30 do 34 let) kar jim je zagotovo vlilo dodatnega zagona za nadaljevanje dobrega dela.

Fotogalerije:

foto: Hubert Golle

Bike Beer Fest Enduro 4fun – HP1 Polžek + Kozlek

Bike Beer Fest Enduro 4fun – HP2 Masterchef + Borovci

Bike Beer Fest Enduro 4fun – HP3 Borovci

foto: Simon Špilar

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja