Prvi “trail building day” uspel!

V nedeljo, na zadnji marčevski dans, se nas je 25 udeležencev zbralo na prvi trailbuilding akciji pred letošnjim Bike Beer Festivalom.

Bike Beer Festival se nezadržno briža in dela na trailih v okolici Črnih njiv nad Ilirsko Bistrico potekajo praktično vsak dan. V nedeljo smo prvič letos organizirali celodnevno trail building akcijo, na kateri smo se člani Gorsko kolesarskega društva Borovci, ob podpori ostalih prostovoljcev, lotili urejanja traila pod imenom “Masterchef” (*Glavni kuhar). Že dopoldan smo se zbrali v dolini, zbrali potrebno orodje, se porazdelili po avtih in odpeljali na delovišče nad Črne njive.

Delo je hitro steklo in kaj kmalu se je starim bandam, ki so bile po zimi potrebne prenove, na trailu priključila še cela kupica novih. Po krajšem premoru za malico smo z deli še nadaljevali, ter se v zaključku dneva posvetili še glajenju s kamni posejane podlage. Masterchef je tako postal še bolj tekoč in flowy in bo do festivala deležen še nekaterih manjših popravkov, predvsem pa komaj čakamo malo dežja, ki bi nam pomagal pri utrjevanju band. Akcije se je udeležilo kar 25 pridnih parov rok. Posebne pohvale pa gredo našemo podmladku, ki je dokazal, da niso le odlični gorski kolesarji temveč tudi vse boljši trailbuilderji.

Naslednja trail building akcija bo predvidoma že ta konec tedna. Pošteno bo potrebno pljuniti v roke, saj nas čaka urejanje 200 metrov novega traila, ki se bo začel nad Mastechefom in bo teko še podaljšal lep in razgiban spust v dolino.

GKD Borovci trailbuilding from Matej Krebelj on Vimeo.

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja