#Diversebynature gravel tura po Snežniških gozdovih

Bike Beer Festival ni namenjnen le ljubiteljem gorskega kolesarstva, temveč s svojim programom piha na dušo tudi ljubiteljem kolesarjenja po makadamskih, manj prometnih poteh. Za njih smo v nedeljo pripravili turo po makadamskih cestah Snežniške planote.

Področje občine Ilirska Bistrica je prepletno s številnimi lepimi makadamskimi in kolovoznimi cestami, ki so posebej primerne za zvrst kolesarstva, ki je v Sloveniji dobila ime makadamkanje ali grevlanje (iz angleške besede gravel-makadam). Največ takšnih cest najdemo v širinih gozdovih Snežnika, kamor nas bo vodila tudi letošnja gravel tura Bike Beer Festivala.

S prizorišča na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico bomo štartali ob 9:30 v nedeljo zjutraj, po tem ko bomo v tamkajšnjem baru popili jutranjo kavo in se okrepčali z zajtrkom. Pot nas bo skozi obširne gozdove pod Snežnikom vodila do počitniškega naselja Sviščaki in gozdne pristave Mašun. Na obeh točkah – pri planinskem domu Sviščaki in gostilni Mašun, sta predvidena postanka za okrepčilo. Poleg obširnih Snežniških gozdov, boste lahko na turi uživali v razledih, ki jih ponuja greben med Štango in Veliko Milanjo.

Kolesarji bodo morali biti za to nedeljsko turo nekoliko bolje pripravljeni, saj jih čaka 65 km dolga trasa s 1400 metrov vzponov. Udeleženci ture imejte s seboj dovolj pijače in jedače ter kakšno rezervno zračnico. Glede na vremensko napoved bodite primerno oblečeni, kakšna dodaata vetrovka lahko pride še kako prav. Temperature v teh dneh v višjih predelih planote ne presegajo 10 st. C. Predviden štart izpred Črnih njiv je v nedeljo, 20.5.2018 ob 9.30.

Na turo se je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca ali v nedeljo, 20.3.2018, vsaj pol ure pred štartom. Cena ture je 20€ in zajema:
– vodenje
– okrepčilo na Sviščakih
. okrepčilo na Mašunu

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja