Na izlet z električnim kolesom? Zakaj pa ne!

Električno kolo spreminja naša prepričanja o kolesarstvu. Kar naenkrat postanejo naravne lepote odročnih področij dostopne, s kolesarjenjem se pričenjajo ukvarjati ljudje vseh generacij, ki do sedaj niso gojili posebne ljubezni do tega športa. Priložnost za spoznovanje vseh prednosti električnega kolesa bo tudi na Bike Beer Festivalu, 19. in 20. maja 2018.

Kaj je pravzaprav tisto, kar dela električno kolo tako zanimivo? Gre za inovativni sistem električnega pogona, ki ne omogoča vožnje popolnoma brez napora. Kolesar na električnem kolesu še vedno kolesari – električni motor zgolj dodaja pomoč. Sodobna električna kolesa v resnici spodbujajo kolesarjenje in niso le električni skuterji s pedali! V podjetju RockVelo smo prepoznali njihov potencial, zato v letošnji sezoni že ponujamo izposojo električnih koles ter izlete na območju Vipavske doline in Zelenega Krasa.

Posebej zanimiv je pojav električnih koles v gorskem kolesarstvu. Naravno okolje je izjemno primerno za rekreacijo, drugega prometa skorajda ni, sobivanje gorskih kolesarjev, pohodnikov, skrbnikov zemljišč in divjih živali pa je mogoče. Uspešni primeri iz tujine kažejo, da že skoraj polovica kolesarskih turistov uporablja električna gorska kolesa. Večinoma gre za goste srednjih let, ki želijo mir, svež zrak ter aktiven življenjski slog. Električna gorska kolesa odpirajo vrata trajnostnemu kolesarskemu turizmu! V veliko veselje nam je, da lahko sodelujemo z organizatorji gorskokolesarskega festivala BikeBeerFest nad Ilirsko Bistrico. Okolje, ki ponuja množico poti, čudovito naravo, razglede, znamenitost…je kot ustvarjeno za kolesarjenje. Ne le za “ekstremne” gorske kolesarje, sebi primerne poti bodo našli tudi popolni rekreativci in občasni kolesarji. Slednjim električna kolesa odpirajo nove možnosti, ki doslej niso bile dosegljive zaradi kondicijske zahtevnosti.

Cene vrhunskih električnih gorskih koles se začnejo nad tremi tisočaki, zato marsikdo okleva z odločitvijo. Običajno je že ena, nekoliko daljša testna vožnja dovolj, da se vsi dvomi razblinijo. Sodobna električna kolesa se ponašajo z dodelano podobo, ki jih skorajda ne loči od običajnih koles. Baterija in motor sta zelo zmogljiva, zato noben vzpon ne bo prestrm. Avtonomija je odvisna od načina vožnje, terena ter teže kolesarja. Običajno naša kolesa omogočajo do 45km lagodne vožnje po zahtevnem terenu, medtem ko na ravninski vožnji ta razdalja že doseže 80km. Proizvajalec zagotavlja 3 letno garancijo na baterijo, medtem ko vas bo eno polnjenje stalo približno 5 centov.

Ta vikend se boste tako lahko podali na vodeni kolesarski izlet električnimi gorskimi kolesi. Izbrali smo pot, ki je zares primerna za vsakogar, vodi nas po makadamskih in asfaltnih cestah, brez zahtevnejših odsekov. Primerna je celo za družinsko kolesarjenje z otroško prikolico, kar smo uspešno preverili prejšnji vikend! Zato vabljene tudi družine, prikolico si bo mogoče izposoditi poleg koles. Obeta se približno 3 urni izlet, ki bo vključeval veliko možnosti za postanke, čudovite razglede in užitke v naravi. Povzpeli se bomo vse do markantne Velike Milanje, kjer se odpira pogled na celotno območje pod Snežnikom!

Vabljeni prihajajoči vikend pod Snežnik, na festival BikeBeerFest Črne njive! Za druge priložnosti pa nas obiščite v Vipavski dolini, kjer so vam na voljo naše kolesarske storitve.

Poudarki:
najem e-gorskega kolesa Specialized Turbo Levo HT 29
izposoja čelade in MTB nahrbtnika
bidon RockVelo
vodenje licenciranega vodnika
IZLET, primeren za VSAKOGAR
IZLETI V soboto in nedeljo ob 10.00 ter 16.00.

REGISTRACIJA ZA IZLET Z ELEKTRIČNIM KOLESOM

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja