Take care of your trails weekend je za nami

Vseevropski akciji IMBA Europe se je minuli konec tedna priključila tudi ekipa Bike Beer Festivala, ki je pripravila 650 metrov novega traila.

Evropski del International Mountain Bicycling Association je akcijo, ki je zaradi snega v Alpah tokrat razdeljena na dva termina (7.-8.4.2018 in 5.-6.5.2018), pripravil drugo leto zapored. Del te akcije smo od samega začetka tudi gorski kolesarji v Ilirski Bistrici. Po tem ko smo lani počistili 2.5 km stare poti s Štange proti dolini, smo lopate, krampe in grablje vihteli v borovem gozdu nad Črnimi njivami.

V dogovoru z lastnikom gozda, ki se mu ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujemo, smo obstoječi trail, ki je potekal po gozdni vlaki, premaknili globje v gozd. S pomočjo vseh udeležencev – akcije se nas je v dveh dneh udeležilo 16 oseb, smo pripravili nov in razgiban trail, ki v zgornjem delu ponuja flow, nižje spodaj pa sledi še nekoliko bolj tehnični, a vseeno lahko zvozljiv del skozi skale. Trail se spodaj odlično navezuje na enoslednico Borovci, katera vodi do Črnih njiv.

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja